Parcours

PARCOURS
Het unieke parcours van triathlon Het Groene Woud is gelegen rondom de dorpskern van het historische Oirschot. Als organisatie hebben we er alles aan gedaan om een snel maar ook zeker een sfeervol parcours aan te leggen. Highlights zoals de Stönner-Meijwaardbrug, de Oirschotse heide en de Markt zijn allemaal in het parcours verwerkt. Hierdoor is het een perfect parcours voor de toppers maar ook zeker de recreanten. Laat je verassen en ervaar de geweldige sfeer van Triathlon Het Groene Woud.

 

 

Zwemmen (1 ronde = 500 m):

Een unieke ervaring als je als zwemmer onder de Stönner-Meijwaardbrug  doorzwemt en wordt toegejuicht door het publiek op de brug. Het zwemparcours is geheel gescheiden door lijnen en wordt beveiligd door vrijwilligers van de reddingsbrigade. Na het zwemonderdeel wordt het water verlaten middels een trap die je naar de wisselzone leidt.

Zwemparcours: Wilhelminakanaal onder de Stönner-Meijwaardbrug.

1/8 triathlon                    1 ronde

1/4 triathlon /teams      2 ronden

 

 

Fietsen (1 ronde= 10 km):
Na het wisselen naar het fietsonderdeel kom je op een korte verbindingsroute die je naar het fietsparcours leidt. Dit supersnelle parcours loopt onder de Eindhovensedijk en is geheel autovrij. Weinig bochten en door de beschutte Oirschotse heide staat gegarandeerd voor snelle tijden. Na het fietsonderdeel kom je na de korte verbindingsroute in dezelfde wisselzone terug.

Wegen fietsparcours: Eindhovensedijk (heen en terug), Koolmond, de Rijt.

1/8 triathlon                    2 ronden

1/4 triathlon /teams      4 ronden

 

 

Hardlopen (1 ronde= 2,5 km):
De looproute start vanuit de wisselzone over de Stönner-Meijwaardbrug  naar het centrum van Oirschot. Laat je aanmoedigen vanaf de terrassen en ervaar de gezellige sfeer waar triathlon Het Groene Woud om bekend staat. De finish is in de historische molenstraat bij cafe - zaal 't Vrijthof.

Wegen loopparcours: Molenstraat, Markt, Koestraat, de Heuvel (heen en terug), Barcelona, Heistraat (heen en terug), Barcelona, Molenstraat.

1/8 triathlon                    2 ronden

1/4 triathlon /teams      4 ronden

 

 

Wisselzone zwemmen-fietsen:
De wisselzone bereik je via een trap uit het Wilhelminakanaal. Na het omkleden voor het fietsonderdeel is er een korte verbindingsroute naar het fietsparcours. De routing in de wisselzone wijst voor zich en wordt duidelijk aangegeven met bewegwijzering.

 

 

Wisselzone fietsen-lopen:
Het fietsparcours wordt verlaten via een korte verbindingsroute naar de wisselzone. Na het omkleden wordt een verbindingsroute gelopen over de Stönner-Meijwaardbrug naar de finishzone waarna gestart wordt met de 1e loopronde. De routing in de wisselzone wijst voor zich en wordt duidelijk aangegeven met bewegwijzering.