Partners

De organisatie van triathlon Het Groene Woud is tot stand gekomen door de krachten te bundelen van drie sportverenigingen in Oirschot. Door gebruik te maken van elkaars expertise kunnen we dit evenement tot stand brengen. E.O.Z.C., de Pedaleur en Atletiek Oirschot heten u welkom bij triathlon Het Groene Woud.

E.O.Z.C.

Zwemvereniging E.O.Z.C. is een actieve vereniging die aan de wieg staat van triathlon Het Groene Woud. E.O.Z.C. zorgt voor de organisatie van het zwemonderdeel en biedt daarnaast zwemtrainingen gericht op de triathlon. Interesse in borstcrawltrainingen of andere zwemlessen kijk op onze website.

de Pedaleur

De Pedaleur is de fietsvereniging van Oirschot en verantwoordelijk voor het fietsonderdeel. Interesse om mee te fietsen tijdens de verschillende activiteiten van de Pedaleur kijk dan op onze website.

Atletiek Oirschot

Atletiek Oirschot biedt een uitgebreid aanbod van atletiek en hardlopen en is tijdens het evenement verantwoordelijk voor het looponderdeel. Een enthousiaste vereniging met vele mogelijkheden. Geïnteresseerd om eens mee te lopen kijk dan eens op onze website.

Stichting Streekhuis Het Groene Woud

Het Groene Woud is een gebied ter grootte van circa 35.000 hectare gelegen binnen de stedendriehoek ’s-Hertogenbosch, Eindhoven, Tilburg. Het gebied is in 2005 uitgeroepen tot Nationaal Landschap vanwege zijn unieke kwaliteiten. In het centrum van Het Groene Woud liggen grootschalige natuurgebieden die in toenemende mate met elkaar verbonden worden, zoals Oisterwijkse Bossen en Vennen, Kampina, De Mortelen, De Scheeken, Dommeldal en De Geelders. De natuurbrug over de A2 en de voorjaar 2020 geopende natuurverbinding over de spoorlijn Best – Boxtel zijn in het oog springende verbindingen tussen De Mortelen en De Scheeken en daardoor tussen de Kampina en het Dommeldal. Aan de rand van dit mooie gebied hebben wij onze prachtige triathlon ingepast.

Uiteindelijk gaan de natuurgebieden een aaneengesloten oppervlakte vormen met een omvang van 7500 hectare. De natuurgebieden bevatten beken en beemden, heidevelden, leembossen en kleinschalig cultuurlandschap. Verschillende beken doorsnijden Het Groene Woud, zoals de Dommel, de Reusel, de Beerze, de Voorste Stroom en de Essche Stroom.

Nationale Triathlonbond

De NTB vertegenwoordigt de belangen van meer dan 125 triathlonverenigingen, ruim 60 organisaties van evenementen, ca. 7.500 vaste leden (individueel of in verenigingsverband) en jaarlijks zo’n 15.000 daglicentiehouders. Duursportfans leiden (in de meeste gevallen geheel vrijwillig) de triathlonverenigingen. Dat benadrukt de noodzaak van een professionele, overkoepelende organisatie waar aangesloten ledenverenigingen bij professionals terecht kunnen voor hun belangenbehartiging en specialistisch advies. Een koepelorganisatie waar ook de individuele triatleet/duatleet terecht kan voor adviezen en informatie. De professionals van het bondsbureau werken samen met de vele vrijwilligers die in allerlei commissies belangeloos hun deskundigheid inzetten. De NTB is tevens aangesloten bij het NOC*NSF, de ETU en de ITU. De NTB overkoepelt alle multi-disciplinaire duursporten.