Organisatie

Organisatie

De organisatie van triathlon Het Groene Woud is tot stand gekomen door de krachten te bundelen van drie sportverenigingen in Oirschot. Door gebruik te maken van elkaars expertise kunnen we dit evenement tot stand brengen. E.O.Z.C., de Pedaleur en Atletiek Oirschot heten u welkom bij triathlon Het Groene Woud.

 

E.O.Z.C.

Zwemvereniging E.O.Z.C. is een actieve vereniging die aan de wieg staat van triathlon Het Groene Woud. E.O.Z.C. zorgt voor de organisatie van het zwemonderdeel en biedt daarnaast zwemtrainingen gericht op de triathlon. Interesse in borstcrawltrainingen of andere zwemlessen kijk op onze website.

 

 

de Pedaleur

De Pedaleur is de fietsvereniging van Oirschot en verantwoordelijk voor het fietsonderdeel. Interesse om mee te fietsen tijdens de verschillende activiteiten van de Pedaleur kijk dan op onze website.

 

 

Atletiek Oirschot

Atletiek Oirschot biedt een uitgebreid aanbod van atletiek en hardlopen en is tijdens het evenement verantwoordelijk voor het looponderdeel. Een enthousiaste vereniging met vele mogelijkheden. Geïnteresseerd om eens mee te lopen kijk dan eens op onze website.

 

 

Nationale Triathlonbond

De NTB vertegenwoordigt de belangen van meer dan 125 triathlonverenigingen, ruim 60 organisaties van evenementen, ca. 7.500 vaste leden (individueel of in verenigingsverband) en jaarlijks zo’n 15.000 daglicentiehouders. Duursportfans leiden (in de meeste gevallen geheel vrijwillig) de triathlonverenigingen. Dat benadrukt de noodzaak van een professionele, overkoepelende organisatie waar aangesloten ledenverenigingen bij professionals terecht kunnen voor hun belangenbehartiging en specialistisch advies. Een koepelorganisatie waar ook de individuele triatleet/duatleet terecht kan voor adviezen en informatie. De professionals van het bondsbureau werken samen met de vele vrijwilligers die in allerlei commissies belangeloos hun deskundigheid inzetten. De NTB is tevens aangesloten bij het NOC*NSF, de ETU en de ITU. De NTB overkoepelt alle multi-disciplinaire duursporten.