Bewonersinformatie

Informatie

Beste bewoner aan het parcours van Triathlon Het Groene Woud,

 

Op zaterdag 22 juni 2024 wordt de 7e editie van triathlon Het Groene Woud georganiseerd. Tijdens deze dag nemen ruim 450 triatleten deel aan dit sportieve evenement dat in en rondom de dorpskern van Oirschot wordt georganiseerd. Een geweldig sportevenement waar meer dan 100 vrijwilligers van zwemvereniging E.O.Z.C., Atletiekvereniging Oirschot en de Pedaleur aan meehelpen. Om dit evenement mogelijk te maken worden wegen (geheel/gedeeltelijk) afgesloten. Op deze pagina proberen we de informatie te geven die voor u, als bewoner aan het parcours, van belang is. We hopen op uw begrip en medewerking tijdens dit evenement.

Hang de vlag buiten, kom gezellig kijken en maak er samen met de triatleten een onvergetelijke dag van!

 

 

PARCOURS

Het parcours voor Triathlon Het Groene Woud wordt opgebouwd rondom de Stönner-Meijwaardbrug waar de start van de triathlon zal plaatsvinden.

Het zwemonderdeel van de triathlon vindt plaats in het Wilhelminakanaal. Na het startschot zwemmen de triatleten onder de Stönner-Meijwaardbrug door waar vanaf een geweldig uitzicht is over het zwemparcours. Na het zwemonderdeel verlaten de triatleten het water via een trap naar de wisselzone (Moorland). In de wisselzone wordt er gewisseld naar het fietsonderdeel.

Het fietsparcours loopt via de Eindhovensedijk (tot de Erica) heen en weer naar de Koolmond en de Rijt. Hierbij wordt er door de triatleten over de weg gefietst. Na het fietsonderdeel verlaten de triatleten het fietsparcours via de wisselzone (Moorland) waarna er begonnen wordt aan het looponderdeel.

Het loopparcours loopt via de Molenstraat, de Markt, Koestraat, de Heuvel, Barcelona, Heistraat naar de Molenstraat waar bij café zaal 't Vrijthof de finish is.

 

Voor meer informatie over het parcours Parcours - Triathlon het Groene Woud

 

WEGAFSLUITINGEN

Om triathlon Het Groene Woud mogelijk te maken worden er wegen geheel/gedeeltelijk afgesloten. We willen u vragen om vanwege de veiligheid het parcours niet met de auto te betreden. Is er een noodsituatie dan kan u altijd vrijwilligers of toezichthouders op de motor/fiets aanspreken. Zij proberen u vervolgens verder te helpen. Heb er begrip voor dat we niet altijd meteen aan uw wens kunnen voldoen!

 

Het advies voor de bewoners van appartementencomplex "de Moorkop" is om de auto te parkeren in de Eikenbussel. Als het niet noodzakelijk is om de auto te gebruiken kan deze op de parkeerplaats blijven staan.

Er worden omleidingsroutes ingesteld om het verkeer op de hoogte te brengen van de wegafsluitingen. Fietspaden en wandelpaden zijn tijdens de triathlon gewoon bereikbaar. Op het parcours zijn vrijwilligers en verkeersregelaars aanwezig om het verkeer te regelen.

 

STARTTIJDEN

Tijdens triathlon Het Groene Woud zijn er verschillende startseries. Triatleten van jong tot oud en van amateur tot topniveau nemen deel aan de triathlon. Het schema geeft een overzicht van de starttijden, afstanden en rondes die afgelegd moeten worden.

 

OPBOUWWERKZAAMHEDEN

Vrijdag 21 juni beginnen de opbouwwerkzaamheden voor de triathlon. Tijdens deze werkzaamheden zal een start worden gemaakt met de opbouw van de wisselzone (Moorland) en het plaatsen van omleidingsborden en dranghekken. Alle wegen zijn tijdens de opbouwwerkzaamheden gewoon bereikbaar.

Op de dag van de triathlon (zaterdag 22 juni) wordt het parcours en de wisselzone gereed gemaakt. Hierdoor vinden de meeste werkzaamheden plaats op Moorland (wisselzone) en de Molenstraat (finishzone). Vrijwilligers zijn hierbij de gehele dag in touw om het gehele parcours op te bouwen.

Voor dit sportevenement is een evenementenvergunning afgegeven door de gemeente.


VRAGEN

Heeft u naar aanleiding van deze informatie toch nog vragen bekijk dan onze website. Mocht uw antwoord hier niet terug te vinden zijn neem dan contact op via het contactformulier op de website Contact - Triathlon het Groene Woud

Alle bewoners die binnen of aan het parcours wonen brengen wij naast de website op de hoogte middels een informatiebrief.