Artikel triathlon Het Groene Woud

Posted on Posted in Nieuws

Met nog een kleine twee maanden te gaan voordat het startschot klinkt, ligt de organisatie van Triathlon Het Groene Woud op schema wat betreft de inschrijvingen. Het zwaarste onderdeel, de kwart triathlon waar 150 sportievelingen aan deelnemen, was al gauw vol. Met het verplaatsen van het parcours naar het centrum van Oirschot, is de verwachting dat het sportevenement drukbezocht zal zijn.

door Rudi Muller

Een kilometer zwemmen in het kanaal, tien kilometer hardlopen en veertig kilometer fietsen. Dat is waar men zich op 2 juli aan waagt wanneer deelgenomen wordt aan de kwart triathlon. Het is ook mogelijk om een achtste te doen, waarbij deze afstanden door de helft gaan. Ook hier hebben al aardig wat mensen zich voor ingeschreven. Zoals gebruikelijk lopen de inschrijvingen op het onderdeel estafette, waarbij men in teams deelneemt, wat minder hard. Alexander Schiebroek, voorzitter van E.O.Z.C., heeft een idee waardoor dat komt: “Vaak zie je dat teams wel een fietser en iemand die wil lopen hebben, maar dat het ontbreekt aan een goede zwemmer. Mocht dat het geval zijn, meld je dan bij onze zwemvereniging want wij hebben verschillende zwemmers die graag bij zulke teams aansluiten. Het onderdeel estafette is namelijk hartstikke leuk, je ziet bij die teams vaak veel bekenden die ook nog flink wat supporters op de been brengen. Ook een mogelijkheid is weggelegd voor bijvoorbeeld bedrijven om met een aantal collega’s deel te nemen, je kunt elkaar enorm uitdagen en versterken tijdens zo’n dag.” E.O.Z.C. heeft in samenwerking met openwaterzwemmer Pepijn Smits een speciale cursus in het leven geroepen, waarbij zwemmers klaargestoomd worden voor deelname aan een triathlon.

Parcours
Anders dan tijdens eerdere edities, vindt de triathlon tijdens de lustrumeditie midden in het centrum van Oirschot plaats. Men start bij de Stönner-Meijwaardbrug en de finish zal zijn bij Café ’t Vrijthof. Omdat het een lang parcours betreft en de verwachting is dat het druk zal worden, zijn er verschillende wegafzettingen. Aangeraden wordt om motorvoertuigen vooraf al buiten het parcours te parkeren, zodat je weg kunt indien nodig. Gedurende de dag zal dit niet meer mogelijk zijn. Zo’n achthonderd omwonenden krijgen een briefje in de brievenbus met uitleg over wat er precies wordt afgesloten en op welke tijden. Er is gekozen voor een originele manier om de zijwegen te blokkeren, dit wordt namelijk gedaan met de voertuigen van oldtimerclub OTO uit Oirschot, die op deze dag 25 jaar bestaat. De organisatie roept supporters op om de sporters aan te komen moedigen en wanneer je langs het parcours woont, verhoogt een beetje versiering de feestvreugde.
Voor het precieze parcours en andere nuttige informatie kan gekeken worden op www.triathlonhetgroenewoud.nl. Ook de inschrijvingen gaan via deze site.