Atleten klaar? Starten maar!

Posted on Posted in Nieuws

Atleten klaar? Starten maar!

Op zaterdag 2 juli zal eindelijk het startschot weer klinken. Omstreeks 16:15 uur gaat de vijfde editie van Triathlon Het Groene Woud van start. Eindelijk, want in de afgelopen twee coronajaren werd wel van alles georganiseerd maar ging het uiteraard niet door.

Nu wel; de vergunningen zijn afgegeven, ruim 100 vrijwilligers ingedeeld, de atleten – ruim 300 in getal – hebben zich suf getraind, kortom de organisatie is er klaar voor.

Zwemclub E.O.Z.C., fietsclub De Pedaleur en Atletiekvereniging Oirschot verwelkomen u graag als om de deelnemers, van de afgetrainde topper tot de onzekere beginneling, aan te moedigen van start tot finish. Het decor is prachtig, met de Stönner-Meijwaardbrug boven de zwemmers, de Groene Corridor voor de fietsers en het monumentale Oirschotse centrum voor het onderdeel lopen. De finish ligt in de Molenstraat pal voor het Vrijthof, waar de prijsuitreikingen en aansluitende feestelijkheden zullen plaatsvinden.

Met het oog op de veiligheid worden bepaalde wegen in en naar Oirschot in de middag afgesloten, het zwaartepunt ligt tussen 16:00 en 20:00 uur. De belangrijkste afsluitingen zijn de Moorland plus Eindhovensedijk, de langzaam-verkeerbrug die alleen te voet overgestoken kan worden, rond de Markt geldt tijdelijk eenrichtingsverkeer richting Rijkesluisstraat en de Koestraat, den Heuvel, Barcelona, Wilhelminakade en Molenstraat worden afgesloten.

We vragen om uw begrip en waar mogelijk medewerking. Moet u in de middag het dorp uit of verwacht u bezoek, neem dan tijdig maatregelen om bijvoorbeeld uw auto buiten het parcours te parkeren en bezoek te wijzen op andere parkeermogelijkheden. En verder, hang een vlag uit, kom gezellig kijken en aanmoedigen want er doen veel bekenden uit de omgeving mee.