Verslag 7e editie Triathlon Het Groene Woud

Posted on Posted in Nieuws

De zevende editie van Triathlon Het Groene Woud kreeg wat ie verdiende: een volledig droge dag als pluim op een smetteloos georganiseerde multi-sportwedstrijd. Het decor lag er weer prachtig bij in centrum Oirschot met de fotogenieke Stonner-Meijwaardbrug als centrale plaats voor start en wisselzone.

Als eerste ging de jeugd van start; 25 deelnemers tussen 10 en 16 jaar en helaas een paar die het 17,4 graden koude kanaalwater niet in durfden. Die mochten achter de laatste zwemmers aansluiten om toch nog de 10 km te fietsen en de bijna 2,5 km hard te lopen. Een drukbezochte en feestelijk aangeklede Molenstraat vormde het decor van de eerste finish. De pas 14-jarige Lars Peeters uit Oirschot zette met 33:38 een knappe tijd neer waar menig volwassene de tanden nog op stuk zal bijten.

Daarna kwamen de ware toppers op de 1/4e triathlon, met een parcoursrecord (1h:50:30) voor Olaf van den Bergh uit Arnhem. Als tweede kwam de uit België afkomstige Joery Wouters vijf minuten later over de streep en Raoni Schrijvers uit Bergeijk daar vlak achter. De brede aantrekkingskracht van deze echte dorpstriathlon wordt dus in de uitslag zichtbaar en dat zal na deze editie zeker niet minder worden.

De 1/4e team-estafette en de 1/8e Triathlon zijn voor meer lokale en beginnende deelnemers zeer geschikt en voor het publiek ook prachtig om te aanschouwen. De vele doodvermoeide gezichten en lichamen van de gefinishten gaven aan hoe enorm zwaar zo’n combinatiesport is.

De geweldige organisatie was mogelijk dankzij de inzet van ruim 130 vrijwilligers, een fikse rij sponsoren, enthousiast publiek en een hechte organisatie vanuit de drie organiserende verenigingen EOZC, De Pedaleur en Atletiek Oirschot. Deze 7e editie maakte maar weer eens duidelijk waar een unieke samenwerking toe kan leiden.